ReTrack™ – den blå vägen till en grönare värld

28 december 2022

Olofsfors AB släpper sin senaste satsning inom hållbarhet. Ett ytterligare steg med att arbeta mot klimatneutralitet där skogsmaskinsägarna är de stora hjältarna.

Genom initiativet Retrack™ vill företaget vända sig direkt till skogsmaskinsägarna.

– Har du ett gammalt boggiband eller hjulband liggandes hemma på gården, åk in med det till din närmaste Stena Recycling återvinningscentral istället, så hjälper du oss på den blå vägen till en grönare värld, säger Urban Hadarsson, VD på Olofsfors AB.

Ökad livscykel för stålet som är 100 % återvinningsbart
När vi pratar med Kjell-Erik Åström, marknads- och försäljningschef om varför man ska komma in med sitt utslitna skogsband, så säger han så här;

– Vi har ju redan en produkt som består av återvunnet stål, och att nu kunna formalisera återvinningen och säkerställa att våra produkter fortsätter att bidra till miljöförbättringen även efter att produkterna nått sitt ”end of life” känns fantastiskt. Hjälper man till att verkställa detta vill vi premiera det lite extra som tack för hjälpen.

En gåva som gör skillnad oavsett var man bor
Om man registrerar sitt återvunna band på Olofsfors hemsida, så erhåller man en voucher laddat med ett broddkit från Olofsfors till ett värde av ca 3500 kronor, samt en subventionerad rabatt på 1000 kronor som Stena Recycling AB finansierar. Detta vid köp av ett nytt skogsbandspar.

Men det finns fler anledningar för kunderna att registrera sitt återvunna band. Även om de just nu inte går i tankarna att köpa ett nytt skogsband så kan de registrera skogsbandet ändå för att hjälpa Olofsfors AB och Stena Recycling att fortsätta göra gott. Det är nämligen så att för varje skogsbandspar som återvinns och registreras, planterar Olofsfors och Stena Recycling 40 träd tillsammans med organisationen Vi-skogen, i syfte att bidra till ett bättre klimat och minskad fattigdom. Tack vare trädens egenskaper binder det naturligt koldioxid och tillsammans gör det skillnad för att förbättra miljö och klimat för alla, oavsett var man bor.

Stena Recycling AB om initiativet ReTrack
– Olofsfors har alltid känts nyfikna och lyhörda när vi presenterat förbättringsmöjligheter kring återvinning och hållbarhet hos dem. Därför var det extra kul när de själva presenterade tankarna kring att starta upp deras projekt ReTrack. Självklart ville vi vara med och främja ökad återvinningsgrad av deras skogsband. Genom att plantera träd i Afrika motsvarande 1000 kronor per inlämnat skogsband så gör vi också nytta tillsammans. Utslitna skogsband bidrar till ny skog – kan det bli mer cirkulärt än så, säger Martin Dahlberg, Account Manager på Stena Recycling AB.

För att läsa mer om ReTrack satsningen och hur du registrerar en voucher. LÄS HÄR. www.olofsfors.se/retrack

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Urban Hadarsson
VD
Telefon: 070-345 32 15
E-post: urban.hadarsson@olofsfors.se

Kjell-Erik Åström
Försäljnings- och Marknadschef affärsområde Skog
Telefon: 070-323 97 10
E-post: kjell-erik.astrom@olofsfors.se


Olofsfors AB har ca 150 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget har en omsättning på ca 500 Mkr.
Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?