Videobibliotek

Hitta instruktionsvideos och andra filmer om företaget och våra produkter.

Sök video

Skogsband

Olofsfors centrerade monteringsverktyg

Snabb och enkel montering med vårt centrerade monteringsverktyg med mittmonterat dragskaft. Fyra gånger snabbare än vår manuella spännare och med 200% mer dragkraft (3 ton). Utbytbara klor beroende på bandmodell. 41% billigare än den utväxlade bandspännaren.

ReTrack™, den blå vägen för en grönare värld

Och du kan göra skillnad! Tillsammans med vår partner Stena Recycling AB vill vi vända oss till dig som skogsmaskinsägare, att hjälpa till att sluta det cirkulära kretsloppet. Utslitet stål får en möjlighet att bli nya produkter tack vare din handling. Hållbarhet har för oss varit ett av våra kärnvärden under en lång tid. Med ReTrack™ tar vi ytterligare steg mot klimatneutralitet tack vare din hjälp.

ReTrack™ by Olofsfors

Nu kan vi äntligen presentera vår senaste satsning inom cirkulära kretslopp. En möjlighet för dig som skogsmaskinssägare att hjälpa till att sluta livscykeln på ditt utslitna skogsmaskinsband. Att ge nytt liv till nya produkter av stålet som gått till återvinning. ReTrack, den blå vägen till en grönare värld.

Varför använda Olofsfors konfigurator?

Jonas Persson på Olofsfors berättar om Olofsfors konfigurator, som är ett smidigare sätt att välja rätt band eller slirskydd. Boggiband, hjulband eller slirskydd? Vad behöver du till din maskin? Vi hjälper dig hitta just din önskade produkt!

Olofsfors AB:s besökare 2022 – Se dragningen här!

Under Skogsentreprenörernas årsstämma den 12 november drogs även 10 st bidragsgivare som blir inbjudna att komma och hälsa på oss. Se hela dragningen här.

Olofsfors AB:s Rosa bandet 2022 – Se dragningen här!

Under Skogsentreprenörernas årsstämma den 12 november blev Magnus Martinsson, Martinssons Skogsmaskiner AB uppringd och meddelad att han numera är ägare av 2022 års Rosa Boggiband som Olofsfors AB skänkt till Bröstcancerförbundet. De i sin tur har skänkt bandet vidare till en av de 35 som bidragit med 5 000 kr eller mer i den insamling Olofsfors skapat hos Bröstcancerförbundet. Se hela dragningen här.

Välkommen till Olofsfors konfigurator

Olofsfors konfigurator är ett smidigare sätt att välja rätt band eller slirskydd. Se instruktionsvideon som ger dig ett slutgiltigt produktval. Boggiband, hjulband eller slirskydd? Vad behöver du till din maskin? Vi hjälper dig hitta just din önskade produkt!

Se dragningen av Olofsfors Rosa Skogsmaskinsband 2021!

Under Skogsentreprenörernas årsstämma den 12 november blev Johanna Nilsson på GWJ Skogsentreprenad uppringd och meddelad att hon numera är ägare av 2021 års Rosa Boggiband som Olofsfors AB skänkt till Bröstcancerförbundet. Se hela dragningen och vilka de tio företagen blev, som vi bjuder in till vår fabrik i Olofsfors.

Intervju med vinnaren av 2019 års "Rosa band"

Kjell-Erik Åström från Olofsfors intervjuar Mikael Larsson och hans dotter Sara på Curras Transport AB om deras personliga koppling till bröstcancer. De är vinnarna av 2019 år Rosa band som auktionerades ut till förmån för cancerforskningen.

John Deere 1470 med Olofsfors OF Max och ECO hjulband

Träffa Karin Eggen som kör med Olofsfors CoverX band.

Träffa Karin Eggen på Orangutangs Skogs & Naturvård AB i Östersund. Hon kör med Olofsfors CoverX band gjorda för extremt våta och mjuka marker. Hon tycker banden fungerar jättebra i blöt, kuperad och snöig terräng, och tycker att de bär och drar väldigt bra i jämförelse med de traditionella Baltic banden.

CoverX by Olofsfors

Olofsfors CoverX, designed for extremely wet and soft conditions

Olofsfors CoverX, designed for extremely wet and soft conditions. With its straight cross members and unique pattern, we have made sure that the tracks provide great traction and perfect flotation in the most demanding terrains.

Varför band?

Monteringsinstruktion Olofsfors boggiband

Monteringsinstruktion Olofsfors PRO-Lite

Monteringsinstruktion Olofsfors hjulband

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?