Framgångsrika företag slåss om titeln Entrepreneur of the year

24 november 2020

Olofsfors AB kan stolt meddela att Anders Wikström; ägare av Olofsfors gruppen, Iggesund Forest, Alab/Aluman och Grader Service, är en av årets finalister i EY Entrepreneur of The Year, region norr.

Tio framgångsrika företag i norra Sverige har chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Det är en av världens främsta entreprenörsutmärkelser, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som väldens främsta entreprenör. De företag som har lyckats komma till final har skapat både tillväxt och historia, genom nyskapande visioner, tydliga värderingar och socialt ansvar.

— Detta är ett bevis för att vår ägare satsar och tror på det vi gör i Olofsfors. Anders är unik genom att han satsar stora resurser här i norr. Han bidrar starkt till utvecklingen i hela koncernen genom ett väldigt fint engagemang och entreprenörskap. Han är därför värdig nomineringen och även en värdig vinnare, säger Göran Nyberg, VD på Olofsfors.

Den digitala regionfinalen går av stapeln den 26 november kl 19:30 och Anders Wikström har där möjligheten att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholm.
Vinnaren representerar Sverige i EY World Entrepreneur Of The Year.

— Det känns jätteroligt att Olofsfors / P. Wikström J:r blivit nominerad i år igen. Förra gången var 2012 och då fick vi utmärkelsen ”Bästa internationella tillväxt”. Vi får se om vi når hela vägen fram den här gången, säger Anders Wikström.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.

Finalisterna har valts ut av en oberoende jury som har granskat entreprenörerna utifrån utmärkelsens sex kriterier, entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation, personlig integritet och inflytande.

Följande entreprenörer är med och slåss om titeln:

  • Anders Wikström, Olofsfors AB (P. Wikström J:r AB), Nordmaling, (olofsfors.se)
  • Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund, c/o Gerd (Nature Cosmetic Group of Swedish Lapland AB), Jokkmokk, (careofgerd.se)
  • Gustav Essebro, TK Botnia (Träkonstruktion Botnia AB), Burträsk och Umeå, (tkbotnia.se)
  • Jan-Erik Hansson, Vallens gård (Snaten Lantbruk AB), Ljusdal  
  • Jonas Hellström, Microgroup Europe AB, Örnsköldsvik, (microgroup.se)
  • Kjell Jonsson, Extendo AB, Fjärila, (exte.se)
  • Mikael Sandberg, VNext AB, Umeå, (vx.se)
  • Måns Hegevall och Rasmus Molund, Sqrtn Company AB, Östersund, (sqrtncompany.com)
  • Ralf Eriksson och Tony Eriksson, GE Maskintjänst (Göran Eriksson Maskintjänst AB), Gällivare, (maskintjänst.com)
  • Sara Stenlund, Boporten (SAR i Umeå Holding AB), Umeå, (boporten.se)


Vi håller tummarna och önskar vår fantastiska ägare STORT Lycka till! 

Läs mer:
https://www.ey.com/sv_se/news/2020-press-releases/11/nu-ska-norrlands-framsta-entreprenor-koras

Se regionfinalen live, torsdagen den 26 november kl 19:30
https://www.lepacte.se/eoy2020/ 


Frågor eller för mer information, vänligen kontakta:
Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se

Anders Wikström
Phone: 070-654 44 11
E-mail: anders.wikstrom@olofsfors.se

Olofsfors AB har ca 140 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget har en omsättning på ca 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?