Olofsfors är nominerad till Nordmalings gala

23 oktober 2018

Nordmalings företagsgala 2018 arrangeras den 16 november och nu är det klart att Olofsfors är ett av de nominerade företagen till årets produktionspris.

Det är den 5:e upplagan av Nordmalingsgalan, där företag som utmärkts sig och gjort intryck inom olika kategorier nomineras.

– Det är kul att få detta erkännande, då det känns som att vi verkligen gjort oss förtjänade av en nominering. Vi har senaste 3 åren investerat nästan 150 mkr där mycket av våra investeringar kommit till gagn för lokala företag, säger Göran Nyberg, VD på Olofsfors.

Olofsfors har i dag en helautomatiserad produktion i världsklass med ett 40-tal robotar. De har 2 robotiserade svetsceller för band, totalt 9 robotceller och fler är på väg in.

– De investeringar vi gjort tryggar vår framtida försäljning och kvalitet. Vissa investeringar är rena insourcing investeringar som gynnar både miljön och tryggar jobb lokalt, fortsätter Nyberg.

Två nomineringar inom loppet av en månad

Olofsfors blev i slutet av september också nominerad till årets Teknikpris på Umeågalan, ett pris som kommer att delas ut den 8 november. 

-Vår tekniska utveckling i produktion är enastående och unik och vi har därför även blivit nominerad till årets Teknikpris på Umeågalan. Inte illa för ett Nordmalingsföretag, avslutar Nyberg.

De olika priskategorierna i Nordmaling är Service, Produktion, Kreativitet, Miljö och hållbarhet och Årets Nordmalings ambassadör.

Följande är nominerade:

Produktion: Olofsfors AB, Nyåkers Lack, L Entreprenad.
Service: Wikmans Åkeri, Levinn Home, ICA Gräsmyr.
Kreativitet: Levinn Home, Ida Bygdén Photography, Strike Media.
Miljö & Hållbarhet: Åbrånets Limousin, Levar Hotell, Den gamla butiken i Örsbäck.
Årets Ambassadör: 2 Bröder Café & Bistro, Nymans Däck, Jonas Fröberg.
Heders Pris: Hemligt