10 december 2020

Olofsfors har vunnit priset ”Årets tillverkande industri”

Sverige ligger i dag på femte plats i världen när det gäller robotdensitet, med 277 robotar per 10 000 anställda, enligt statistik från IFR (International Federation of Robotics). Under ABB Robotics Experience Day, den 9 december tilldelades Olofsfors det ärofyllda priset ”Årets tillverkande industri”.

ABB Robotics i Sverige har infört ett robotpris som kommer att delas ut årligen inom tre kategorier; årets tillverkande industri, årets innovatör samt årets partner. Priserna gick i år till företagen Olofsfors, Prevas och Automationsteknik i Hässleholm och delades ut under ABB Robotics Experience Day av Susanne Timsjö, marknads- och säljchef för ABB Robotics i Sverige, och Sara Mazur från Investor AB.

Motiveringen löd:
Årets tillverkande industri: ”Olofsfors tillverkar band för skogs- och entreprenadmaskiner och vägstål. Genom en målmedveten strategi som påbörjades redan 2002 har Olofsfors utvecklats till en högpresterande fabrik genom att man valt att investera i en helt automatiserad produktionslina. Därefter har man även valt att ta ett steg mot den digitaliserade fabriken och kopplat upp sina robotar med Connected Services som en del av det viktiga serviceavtalet med ABB. Allt för att säkerställa tillgänglighet och optimera robotarnas prestanda.”

Läs mer:
https://new.abb.com/news/sv/detail/71830/abb-robotics-experience-day-tar-svensk-industris-konkurrenskraft-till-nya-hojder 

Årets tillverkande industri

Under ABB Robotics Experience Day, den 9 december tilldelades Olofsfors det ärofyllda priset ”Årets tillverkande industri”. Se filmen nedan.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?