Olofsfors lyfter sin Rosa Band insamling till ny nivå

17 maj 2023

Olofsfors lyfter sin Rosa Band insamling till en ny nivå

Sedan 2010 har Olofsfors AB tillsammans med privatpersoner och företag inom skogsbranschen hållit i gång insamlingen till Rosa bandet.

Kjell-Erik Åström, sälj och marknadschef för affärsområde skog på Olofsfors:
”Tillsammans gör vi skillnad och därför har vi sedan ett år tillbaka valt att hålla insamlingen levande under hela året, även om huvudmånaden är oktober. Efter förra årets insamling på 234 600 kronor nådde vi en total insamling på 1.6 miljoner, pengar som verkligen gör skillnad.

Idén om att samla in pengar hela året till förmån för Bröstcancerforskning, växte fram mer och mer under fjolåret när företaget hade med sig rosa kepsar på diverse aktiviteter för skolungdomar, men även under det öppna hus som företaget hade, när de i fjol firade 260 år.

”Många ville få en rosa keps som vi tagit fram som en symbol för vår rosabandet insamling. I stället för att bara ge bort den fick man skänka ett valfritt belopp till Bröstcancerförbundet. Många bäckar små som det heter, gav resultat.” säger Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig på Olofsfors AB.

234 600 kr var summan som samlades in under 2022 och ungefär 15 000 kr samlades in genom mindre donationer.

”Varför samla in pengar bara under oktober månad, när man kan göra det hela året”, säger Åström.

Alla bidrag går oavkortat till bröstcancerförbundet och de som bidrar med 5 000 kronor eller mer har också möjlighet att få ett par rosa boggiband till ett värde av ca 100 000 kr.

”Den här insamlingen har blivit en personlig hjärtefråga för mig att driva. Det känns extra kul när vi i år ska ha med ett rosa boggiband i vår monter på Solvalla där skogsmässan Swedish Forestry Expo kommer att hållas. Det är så fint att vi som företag prioriterar denna aktivitet. Att vi tillsammans med besökarna kan bidra till bröstcancerforskning och ge stöd till de som drabbas, det är viktigt, avslutar Maria Öhman.

Bröstcancer i siffror

Cirka 8 000 kvinnor och 60 män får bröstcancer i Sverige, varje år. Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer. Ett besked som påverkar både familjen och de närstående.
Kunskap och tidig upptäckt räddar liv. (Källa: Bröstcancerförbundet, © 2023).

”Samarbetet med Olofsfors har pågått i många år och har gett viktiga bidrag till kampen mot bröstcancer. Tack vare ert stöd och engagemang kan vi fortsatt finansiera forskning, ge stöd till drabbade och driva opinion i bröstcancerfrågor. Tillsammans bekämpar vi bröstcancer!” säger Marit Jenset, generalsekreterare, Bröstcancerförbundet.

Läs mer om insamlingen

Olofsfors AB har skapat en egen insamlingssida hos Bröstcancerförbundet där alla kan skänka ett valfritt belopp. Insamlingen pågår hela 2023. Företaget har också skänkt ett rosa skogsmaskinsband till Bröstcancerförbundet som efter avslutad insamling kommer att ge bandet till en person eller ett företag som skänkt en gåva om 5 000 kr eller mer.
För att läsa mer om insamlingen och hur du kan bidra, gå in på www.olofsfors.se/rosabandet

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Kjell-Erik Åström
Försäljnings- och Marknadschef affärsområde Skog
Telefon: 070-323 97 10
E-post: kjell-erik.astrom@olofsfors.se

Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se

Olofsfors AB har ca 150 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget har en omsättning på ca 500 Mkr.

Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet

Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig på Olofsfors AB ber om bidrag i 2023 års Rosa bandet insamling till förmån för Bröst-cancerförbundet.

Förberedelser inför Swedish Forestry Expo mässan som är den 1-3 juni på Solvalla i Stockholm.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?