Pressmeddelande: Engagemang från Sveriges skogsentreprenörer

28 september 2021

Engagemang från Sveriges skogsentreprenörer

”Numera kan alla vara med och alla summor räknas, stort som smått” berättar Kjell-Erik Åström, sälj- och marknadschef för affärsområde Skog på Olofsfors.

Sedan 2010 har företag inom skogsbranschen, genom Olofsfors insamling ”Rosa Bandet”, bidragit med 1 166 000 kronor till cancerforskning. Det är pengar som gått till bröstcancerforskning, cancersjuka, överlevare och dess anhöriga. Tio av de företag som tillsammans skänkte 223 000 kr under 2020, besökte i september Olofsfors.

– Bra idé och ett viktigt ändamål. Vi bidrog i både Rosa Bandet och Mustasch kampen som Cranab dragit i gång till förmån för prostatacancer. En behjärtansvärd insats, säger Roger Rooth från Rooth Skogsvård AB.

– Jag har följt Olofsfors alla Rosa Bandet insamlingar och har själv bidragit sedan Olofsfors gjorde det möjligt för alla att delta. Att det i fjol blev jag som hade turen att få det 11:e Rosa Bandet, var så klart glädjande. Bandet kommer helt klart sticka ut, och jag känner mig stolt, säger Jörgen Westerlund på RW Skogsmaskiner AB.

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer
Media har rapporterat att antalet upptäckta bröstcancrar minskat under pandemiåret 2020. Men även under pandemiåret fick 8000 kvinnor och 60 män i Sverige besked om bröstcancer, och lika många kommer det bli i år. (Källa: Bröstcancerförbundet, © 2021).

– De allra flesta av oss har mött sjukdomen, antingen som överlevare eller anhörig. Pengarna som samlas in via vår insamling bidrar till bröstcancerforskning och stöd till drabbade och närstående, berättar Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig på Olofsfors.

– Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer. För att nå vår vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Vi är oerhört glada och tacksamma över att Olofsfors, år efter år, arbetar med oss för att bekämpa bröstcancer. Tillsammans kan vi göra mer för fler, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Hoppas på nya rekord 2021
Olofsfors har skapat en egen insamlingssida hos Bröstcancerförbundet där alla kan skänka ett valfritt belopp. De har även skänkt ett rosa skogsmaskinsband till Bröstcancerförbundet som efter avslutad insamling kommer att ge bandet till en person eller ett företag som skänkt en gåva om 5000 kr eller mer.

– Med gemensamma krafter och engagemang räddar vi liv. Kan vi som företag hjälpa till att sprida information och genom vår insamling bidra till att fler får hjälp, vill vi självklart göra det. Med möjligheten för alla att vara med, hoppas vi på ännu ett rekord, avslutar Kjell-Erik Åström.

Om insamlingen:
För att läsa mer om hur du skänker pengar via Olofsfors Rosa bandet-insamling, gå in på www.olofsfors.se/rosabandet

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Kjell-Erik Åström
Försäljnings- och Marknadschef affärsområde Skog
Telefon: 070-323 97 10
E-post: kjell-erik.astrom@olofsfors.se

Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se

Fr vänster;
Ronnie och Roger Rooth på Rooth Skogsvård AB, Karin och Jörgen Westerlund på RW Skogsmaskiner AB, Maria Öhman, Jonas Persson och Kjell-Erik Åström på Olofsfors AB, Per Johansson och Fredrik Gustafsson på Sonö Jord & Skog AB, Sven och Aron Westerberg på Österby Gallring AB.

Olofsfors AB har ca 140 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget har en omsättning på ca 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?