Pressmeddelande - Internationellt intresse för Olofsfors Rosa Band

3 maj 2019

2018 års rosa band väckte stort intresse på den mässa i Estland där bandet har visats. MFO OÛ, vinnaren av den senaste auktionen ville skapa ett internationellt intresse och engagemang för att stödja forskning av cancer. De har därmed sålt bandet vidare med målet att donera hela summan igen till cancerforskning i Estland.

–  Vi tycker detta är ett fantastiskt initiativ av Olofsfors och en unik möjlighet för oss att göra något för cancerforskning även i Estland, säger Indrek Reisenbuk, VD för MFO OÜ. 

–  Vi ska sälja bandet vidare och skänka pengarna till någon typ av cancerforskning, berättar Reisenbuk under mässans första dag.

Det band som auktionerades ut är ett Olofsors CoverX band, ett band som passar deras förhållanden utmärkt och uppfyller behovet av bärighet med liten markpåverkan berättar Kjell-Erik Åström, Regionschef band, för Olofsfors skog som varit på plats under hela mässan.

Maamess är den största skogs- och jordbruksmässan i Estland med mellan 45 000-50 000 besökare på tre dagar.

– Det intresse som bandet fått i Estland är över all förväntan säger Åström. TV 3 och lokal TV har varit på plats och gjort reportage och det är många som tagit bilder, fortsätter Åström. 

Olofsfors, den ledande tillverkaren av skogsmaskinsband i världen, har sedan 2010 auktionerat ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen. Närmare 800 000 kr har sedan starten samlats in.

– Att vi nu lyckats lyfta detta även utomlands, fått fler att engagera sig för detta viktiga ändamål, känns fantastiskt roligt, säger Åström.

Innan mässan sista dag var över hade MFO OÜ sålt bandet vidare till entreprenören Olav Arus på företaget Valma Saeveski OÜ. Kunden som har tre skördare och åtta skotare är verksam både i Estland och Sverige, köpte bandet av personliga skäl.

– Det är viktigt för mig personligen att stödja cancerforskningen. Min mamma gick bort i cancer för tre år sedan berättar Olav Arus.

Bandet såldes för 9 000 euro och MFO OÜ kommer oavkortat att skänka dessa pengar till stiftelsen ”The gift of life”, vars främsta uppgift är att stödja cancerpatienter ekonomiskt. Det kan vara i form av moderna mediciner eller behandlingar till familjer som inte själv har råd. Stiftelsen kom till genom grundarens egna kamp mot cancer, för att ge de sjuka hopp och en möjlighet till ett längre liv.

Läs mer om rosa bandet auktionen: https://www.olofsfors.se/nyheter/pressmeddelande-rekordbelopp-foer-olofsfors-till-cancerforskning

Läs mer om ”The gift of life”: https://kingitudelu.ee/en


Olofsfors AB har 146 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummi
hjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget är Nordmalings kommuns största privata arbetsgivare med en omsättning på drygt 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?