Pressmeddelande - Nytt produktionsrekord

28 februari 2019

Det är medvind hos band- och stål tillverkaren Olofsfors AB. Med nytt omsättningsrekord för 2018 har det nya året startat starkt med ett produktionsrekord på deras skogsmaskinsband. 120 par band har tillverkats på en vecka.

Olofsfors AB har haft en bra början på året inom alla sina produktområden, band till skogsmaskiner och väg- och slitstål till entreprenadmaskiner, och omsatte under 2018 tillsammans med sina dotterbolag över 600 mkr. De långsiktiga satsningarna som görs inom alla produktområdena är viktiga i företagets hela värdekedja. Från kundens efterfrågan på specifik produkt till hög kompetens, produktutveckling, effektiva tillverkningsprocesser till tillgänglighet och service. 

Erik Sollén, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors stålprodukter berättar att skopstålsförsäljningen har ökat med 70% jämfört med för 5 år sedan.

- Vi har inlett samarbeten med ett antal strategiska kunder samt även gjort framsteg inom en för oss prioriterad sektor, gruvindustrin, berättar Sollén. 

Olofsfors produktområde band slog förra veckan produktionsrekord på antalet tillverkade band på en vecka.

- Marknaden är stark just nu och vi tar hela tiden nya marknadsandelar, säger Kjell-Erik Åström, regionchef band, för Olofsfors band. Med förstärkt fokus på produktutveckling och ett kontinuerligt effektivitetsarbete med korta ledtider kan vi ge kunderna det som efterfrågas. Vi har förstärkt fokus på produktutveckling och flera nyheter är på gång, fortsätter Kjell-Erik. Det gäller att hela tiden sätta kunden i fokus, vara lyhörd och ta fram det marknaden vill ha. 

Flera nyheter under våren

Ett nytt länksystem, med 37% mer att slita på med ökad livslängd är en av nyheterna som kommer under våren hos Olofsfors. Nya spännande band och bandkomponenter testas ute i skogen och kommer dyka upp till försäljning under året. 

- Eftersom maskinerna idag blir större och lastar tyngre är det viktigt att ta fram komponenter som är lätta och skonsamma för maskinen. Vi har tagit fram ett nytt sidostöd för våra Max band, med en mjukare design, som blir lättare, skonsammare och som kräver mindre utrymme mot maskinen, med minskat däckslitage som följd, säger Åström. 

Hur de nya banden kommer se ut och vad som kommer vara speciellt med dem är Kjell-Erik Åström förtegen om. 

- Det blir något helt nytt och som avviker ifrån hur vi producerar banden idag, mer vill jag inte avslöja just nu, avslutar Åström.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?