Pressmeddelande - Olofsfors AB tog hem årets produktionspris på Nordmalings företagsgala

20 november 2018

”Gammal är ändå äldst. Det här företaget levererar inget annat än tydligt mätbara och goda resultat, resultat som hela kommunen är stolt över. Samtidigt står de för trygghet, tillväxt och ett enormt engagemang för kommunen”. Så löd delar av den motivering som Conny Nordendahl, näringslivsutvecklare i Nordmalings Kommun, läste upp när det offentliggjordes att Olofsfors tagit hem årets Produktionspris.

Den 16 november var den femte upplagan av Nordmaling kommuns företagsgala, där priser delades ut till nominerade företag som utmärkts sig och gjort intryck under året. Lisa Lemke, matkreatör, matskribent, matstylist och programledare från Falkenberg, var årets gästföreläsare. Hon talade om närodlat och hållbarhet, den mindre kommunen samt vikten av samarbete. Hon pratade om det egna värdeordet ”konkullegor”, att se sig som kollegor trots att man är konkurrenter. I mindre kommuner som Nordmaling är det extra viktigt att företagen samarbetar och vågar trots konkurrenssituation, för att tillsammans sätta orten på kartan. 

Sverker Olofsson galans konferencier

Företagsgalans konferencier var Sverker Olofsson, mest känd från TV-programmet Plus. Frågorna och påståendena avlöste varandra i samma takt som den kända plusdebattör han är. Sverker själv, visste väl vad Olofsfors pysslar med, och brukar fundera på om det är Olofsfors stål på plogarna som körs utanför sitt hus. Han ville gärna veta vad det beror på att det går så bra för Olofsfors.

– Olofsfors jobbar långsiktigt med kvalitet i grund och botten. Vi ser kunderna, jobbar nära och lyssnar på kunderna och vi tar fram produkter som passar för de olika marknaderna, sa Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig på Olofsfors.

Men vad är då hemligheten?

Förutom kvalitéten på stålet och processen att göra det hårt, var Olofsfors mer än hemlighetsfulla på den frågan. – Vissa saker är hemliga. Men vi investerar jättemycket, går framåt och vi har många planer framåt. Vi har hela tiden nya saker på gång, nya områden, nya produkter, men det kan vi inte gå ut med än, berättade produktionschef Tomas Strömberg. – Gilla och följ oss på sociala medier, Facebook, Instagram, ja överallt så får ni se vad vi kommer med, avslutade Öhman.

Vinnarna inom respektive kategori blev: 

Produktion: Olofsfors AB

Årets pristagare för Utmärkelse för berömvärd insats inom Produktion tilldelades Olofsfors AB, med motivering: Från Wikipedia: ”Produktion är ett begrepp som i allmän mening oftast betecknar ett mätbart resultat av någon slags tillverkning”. Begrunda uttrycket ”Mätbart resultat”… Det här företaget levererar inget annat än tydligt mätbara och goda resultat, resultat som hela kommunen är stolt över. Samtidigt står de för trygghet, tillväxt och ett enormt engagemang för kommunen. Det går inte att komma ifrån… ”- Gammal är ändå äldst”! 

Service: Levinn Home AB

Kreativitet: Ida Bygdén Photography

Miljö & Hållbarhet: Åbrånets Limousin

Årets Ambassadör: 2 Bröder Café & Bistro

Årets Hederspris: Maj-Lis Vestermark, som under drygt 50 år drivit anrika Haeggmans Guld i Nordmaling.

För övriga företags motiveringar och fler bilder från eventet, se Nordmalings Kommuns pressmeddelande: http://www.nordmaling.se/press

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?